Veelgestelde vragen (FAQ)

Krijg hier antwoord op je vragen over: onze ponygroepen, vrijwilligerswerk & overig.

Ponygroep

Hoe kan ik mijn kind opgeven voor de ponygroep?
Je kunt langskomen in de Boortoren aan de van Alphenstraat 17 A, bellen tijdens kantooruren of per mail ponygroepen@hetgeerdink.nl. Opgave is alleen mogelijk door de ouder(s)/verzorger(s).

Wat is een ponygroep?
De ponygroepen zijn om de kinderen te leren omgaan met elkaar en de pony’s. Voor echte rijlessen moeten zij naar een manege. Bij ons worden de kinderen spelenderwijs bekend gemaakt met de dieren en hun mededeelnemers. Wat verstaan wij onder met elkaar omgaan:

  • Kinderen delen een pony en verzorgen die samen en berijden de pony omstebeurt.
  • ’s Winters samen stallen uitmesten, voeren, verzorgen, hoeven teren en invetten. Er wordt dan in de buitenbak bij de stal gereden, deze is gedraineerd hierdoor kan ook bij nat weer wat meer gereden worden.
  • Zomers staan de pony’s in de wei, ook dan worden eerst de pony’s verzorgd, hierna wordt gereden.

Het regent heel hard gaat de ponygroep door?
Bij droog weer worden de kinderen verwacht op de wei waar de pony’s staan. Ook bij slecht weer worden de kinderen verwacht, maar in de Boortoren. Hier gaan zij tuig poetsen, andere karweitjes in en om de stal doen of gezellig samen spelletjes spelen.

Hoe oud moet mijn kind zijn voor de ponygroep?
De ponygroepen zijn voor kinderen van 7 t/m 12 jaar.

Hoeveel kost de ponygroep?
De kosten bedragen 15,- euro per maand per kind. Voor twee kinderen uit hetzelfde gezin wordt 25,- euro betaald.

Ik heb hulp nodig bij het betalen, is er een tegemoetkoming?
Jazeker, voor gezinnen met lagere inkomens is het mogelijk om gebruik te maken van het jeugdsportfonds, of cultuur-en sportfonds van de Gemeente Hengelo. Kijk hier voor meer informatie.

Ik ben ouder dan 12 jaar, kan ik mij nog aanmelden?
Ben je ouder dan 12 jaar en wil je ook graag kunnen paardrijden? Dat kan. In onze vrijdagponygroep zitten meiden van ongeveer 12 tot 14 jaar. Vanaf je 13e mag je ook vrijwilliger worden bij een andere ponygroep!

Naar welke wei moet ik komen voor de ponygroep?
Zodra het mooi weer is staan onze pony’s op de wei. Om de paar weken, wanneer het gras op is, worden zij verplaatst naar een nieuwe weide. Wil je weten waar ze staan? Kijk dan hier.

Welke pony’s zitten er in jullie kudde?
We hebben op dit moment 5 pony’s in onze kudde. Als je wil kennis wil maken met onze pony’s? Kijk dan hier!

Wat moet ik kopen qua rijkleding?
Aanschaf van een rijcap is verplicht,  de kinderen mogen gewone regenlaarzen aan en een oude lange broek. De ponygroepkinderen mogen ook met joppers en chaps rijden. Een zweep is verboden voor de kinderen van de ponygroep.

Vrijwilliger

Hoe kan ik mijzelf aanmelden als vrijwilliger?
Je kunt langskomen in de Boortoren aan de van Alphenstraat 17 A, bellen tijdens kantooruren of per mail info@hetgeerdink.nl.

Wat doet een vrijwilliger bij jullie?
Op dit moment is er weer plek om als vaste vrijwilligers in de ponygroepen te helpen. De vrijwilligers van de ponygroep begeleiden wekelijks de kinderen tijdens de ponygroep. Zij begeleiden samen maximaal 10 kinderen en 5 pony’s.

Hoeveel tijd ben ik kwijt als vrijwilliger?
De tijdsinvestering bedraagt ongeveer 2,5 uur per week op een vaste dag, na schooltijd. Wanneer er geen ponygroep is, verzorgen de vrijwilligers de pony’s en evt. andere dieren. Daarnaast is 1 keer per maand een vrijwilligersvergadering. Natuurlijk help je ook wanneer je kan bij andere activiteiten.

Ik wil wel helpen met klussen, waar kan ik mij opgeven?
Je kunt langskomen in de Boortoren aan de van Alphenstraat 17 A, bellen tijdens kantooruren of per mail info@hetgeerdink.nl.

Wat wordt er van mij verwacht als klusser?
Dagelijks tussen 09:30 en 16:00 uur worden klussen verricht in en om ons eigen terrein. Vindt u het leuk bezig te zijn, bent u handig of wilt u wel wat handigheid leren, dan kunt u ook een halve dag t/m 4 dagen per week helpen bij de diverse klussen.

Overige vragen

Hoe wordt ik een sponsor?
Wat fijn dat je eraan denkt ons te sponsoren! In overleg is er heel veel mogelijk, stuur dus zeker een mailtje naar info@hetgeerdink.nl.

Contactgegevens

van Alphenstraat 17 A
7556 JT Hengelo (o)
Telefoon: (074) 2420146

info@hetgeerdink.nl

ponygroepen@hetgeerdink.nl

Instagram
Facebook
Twitter

Sponsoren

Ge-Bo Customs

Xcellent Horse Insurance