Informatie over onze ponygroepen

We hebben op verschillende dagen ponygroepen. De ponygroepen zijn voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Vind op deze pagina meer informatie over de ponygroepen.

Onze ponygroepen

  • Maandag 16:00 – 17:00
  • Donderdag 16:00 – 17:00
  • Vrijdag (vanaf 12 jaar) 16:00 – 17:00
  • Zaterdag 10:00 – 11:00

Wat is een ponygroep?
Bij Stichting ’t Geerdink worden de kinderen spelenderwijs bekend gemaakt met dieren en elkaar. Hiermee wordt bedoeld dat dit geen echte paardrijlessen zijn, hiervoor moet je kind naar een manege. 

Hoe de kinderen leren omgaan met de dieren en elkaar:

  • Kinderen delen een pony, dus ze verzorgen en rijden de pony samen.
  • In de winter komen er meer activiteiten bij de ponygroep kijken. Denk hier bijvoorbeeld aan het uitmesten van de stallen, teren van de hoeven en invetten van de zadels. Hierna word er gereden.
  • In de zomer staan de pony’s in verschillende weides. Ook hier worden eerst de pony’s verzorgd voordat er gereden wordt.

Bij droog weer worden de kinderen verwacht op de wei waar de pony’s staan. Ook bij slecht weer worden de kinderen verwacht, maar in de Boortoren. Hier gaan zij tuig poetsen, andere karweitjes in en om de stal doen of gezellig samen spelletjes spelen.

Kosten
De kosten bedragen 20,- euro per maand per kind. Voor twee kinderen uit hetzelfde gezin wordt 30,- euro betaald. Kleine schoolvakanties worden doorberekend, juli en augustus hebben de pony’s vakantie, dan betaalt u ook geen contributie.

Gezinnen met een laag inkomen komen in aanmerking voor het jeugdsportfonds of het sport- en cultuurfonds van Gemeente Hengelo. Kijk hier voor meer informatie.

Onze pony’s
Op dit moment bestaat onze kudde uit 6 pony’s: Nora, Amor, Evi, Fester, Clooney en Nino.

De begeleiding
In de ponygroep worden de kinderen geholpen en begeleid door 1 volwassen- en circa 4 tiener/jongerenvrijwilligers. Alle vrijwilligers zijn echte vrijwilligers en worden niet betaald voor het runnen van hun ponygroep.

Vrijdagponygroep
De vrijdag is een groep voor kinderen die graag vrijwilliger willen worden en al langer aan een ponygroep deelnemen. Dit is een doorstroomgroep, dus je kunt je kind niet voor deze dag aanmelden.

Benodigdheden
Aanschaf van een paardrijcap is verplicht,  de kinderen mogen gewone regenlaarzen aan en een oude lange broek. De ponygroepkinderen mogen ook met jodhpurs gecombineerd met chaps rijden.
Een zweep is verboden voor de kinderen van de ponygroep.

Aanmelden
Je kunt langskomen in de Boortoren aan de van Alphenstraat 17 A, bellen tijdens kantooruren of per mail ponygroepen@hetgeerdink.nl. Opgave alleen mogelijk door de ouder(s)/verzorger(s).

Contactgegevens

van Alphenstraat 17 A
7556 JT Hengelo (o)
Telefoon: (074) 2420146

info@hetgeerdink.nl

ponygroepen@hetgeerdink.nl

Instagram
Facebook
Twitter

Sponsoren

Ge-Bo Customs

Xcellent Horse Insurance