Ponygroepen

Een ponygroep is een speelse manier om kinderen en pony’s met elkaar om te laten gaan. De omgang van kinderen met elkaar en de verzorging van de pony’s staat voorop.

Onder omgaan met elkaar verstaan wij: gezamenlijk b.v. in de winter stallen uitmesten, voeren, borstelen, hoeven teren en vetten en natuurlijk wanneer er nog tijd is rijden. In de zomer pony’s vangen, borstelen, opzadelen en rijden. Natuurlijk helpen de vrijwilligers waar nodig. Echte rijlessen worden er bij ons niet gegeven daarvoor moeten zij naar een manege.

Voor wie: op werkdagen, kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar.

Waar: in de winter bij de stal aan de van Alphenstraat 17 A. In de zomer staan de pony’s op de wei waar dan ook gereden wordt. De kinderen worden op de wei verwacht en moeten daar ook weer opgehaald worden. Bij slecht weer worden de kinderen in de boortoren verwacht. Hier wordt dan het tuigage gepoetst of andere stalkarweitjes gedaan.

Kosten: € 15,- per maand voor 1 kind. De contributies voor de kleine schoolvakantie worden door betaald. De maanden Juli en Augustus hebben de pony’s vakantie, deze maanden hoeft u niet te betalen.

Begeleiding: van de ponygroepen ligt in handen van 1 volwassen vrijwilliger en circa 4 tiener/jongeren. Zij krijgen daar geen geld voor.

Opgave: alleen door ouders of verzorgers zij kunnen hun kinderen per telefoon, mail of in de boortoren opgeven. U kunt een voorkeursdag opgeven. Wij werken met een wachtlijst en kunnen vooraf geen uitspraken doen over wanneer uw kind aan de beurt is. Dit hangt af van het aantal dagen dat u opgeeft en de doorstroming binnen een ponygroep.

Kijk voor verdere toelichting bij informatie ponygroepen.

Contactgegevens

van Alphenstraat 17 A
7556 JT Hengelo (o)

Telefoon: (074) 2420146

Algemeen:
info@hetgeerdink.nl
Ponygroepen:
ponygroepen@hetgeerdink.nl

www.hetgeerdink.nl

 

 

Met VCA gecertificeerde medewerkers.

sbb erkend leerbedrijf

Xcellent Horse Insurance

Ge-Bo Customs