Boodschappendienst

Het idee voor de Boodschappendienst is ontstaan na een wijkavond waarin de behoefte aan zo’n dienst uitgesproken is door de aanwezige wijkbewoners.
In het kort haalt De Boodschappendienst boodschappen voor mensen uit de wijk, de Hengelose Es. De boodschappen worden ook in deze wijk gehaald. De wijkgrens is: Deurningerstraat, Oldenzaalsestraat, Bornsestraat en de A1. Dit betekent dat de mensen uit de buurten Harmsveld/Tichelwerk, ’t Wilbert en de Hengelose Es Noord gebruik kunnen maken van De Boodschappendienst.
Voor het vervoer van de boodschappen is een tweedehands brommobiel aangeschaft, een kleine 40 km per uur ‘auto’. De Gemeente Hengelo, dienst Sociale Zaken en Welzijn, heeft de aanschaf van de brommobiel mogelijk gemaakt. Een medewerker van ´t Geerdink haalt de boodschappen.

Voor wie
De boodschappen worden gehaald voor mensen die lichamelijk (evt. tijdelijk) niet in staat zijn zelf hun boodschappen te doen, bijvoorbeeld vanwege ouderdom, handicap of ziekte. Deze mensen kunnen gebruik maken van De Boodschappendienst.

Opgave
U kunt zich aanmelden voor De Boodschappendienst door te bellen naar Stichting ’t Geerdink om een afspraak te maken. Een medewerker van ’t Geerdink bezoekt u thuis. U kunt dan een 10 ritten kaart kopen. Vervolgens wanneer u boodschappen nodig heeft, belt u naar ’t Geerdink. De Boodschappendienst medewerker van ´t Geerdink komt bij u aan huis om het boodschappenlijstje op te halen, hij doet de boodschappen en hij komt weer bij u om de boodschappen af te leveren. Uiteraard betaalt u de boodschappen zelf.

Wanneer
U kunt van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 13.00 uur bellen, uitgezonderd feestdagen. De boodschappen worden dezelfde dag voor u gehaald. Het is ook mogelijk om een vaste dag en tijd af te spreken.

Kosten
De 10 ritten kaart koopt u voor € 15,00. Per keer dat er boodschappen gehaald worden kost u dat 1 rit.

Uitzonderingen
Tijdens de feestdagen en de dagen tussen Kerst en Oud en Nieuw worden geen boodschappen gehaald. Het personeel van ’t Geerdink is dan vrij.

Bel voor meer info (074) 2420146.

brommobiel Boodschappendienst

Contactgegevens

van Alphenstraat 17 A
7556 JT Hengelo (o)

Telefoon: (074) 2420146

Algemeen:
info@hetgeerdink.nl
Ponygroepen:
ponygroepen@hetgeerdink.nl
www.hetgeerdink.nl
logo Instagram
volg ons op Instagram

 

 

Met VCA gecertificeerde medewerkers.

sbb erkend leerbedrijf

Xcellent Horse Insurance

Ge-Bo Customs