Buurtbeheer

Stichting ’t Geerdink voert sinds 1999 buurtbeheer uit in Hengelo, met name in de Hengelose Es en omliggende wijken. Het buurtbeheer bestaat uit diverse werkzaamheden die de openbare ruimte ten goede komen. Zo ruimen we bijvoorbeeld veel op rond zandbakken en in de groenvoorzieningen, fatsoeneren tuintjes bij lege woningen, plaatsen pergola’s, plaatsen tuinafscheidingen etc. in samenwerking met Welbions de woningcorporatie in Hengelo. Daarnaast werken we samen met verschillende afdelingen van de Gemeente Hengelo. Ook onderhouden we het Weusthagbos binnen het Stadspark in samenwerking met de Gemeente Hengelo.

De deelnemers van het Werkervaringsproject voeren de werkzaamheden grotendeels uit, daarnaast hebben we ook de zakgelders van het Zakgeldproject die de wijk zo veel mogelijk zwerfvuilvrij houden.

Naast het fysieke element binnen buurtbeheer is er ook een sociaal aspect. We zijn aanwezig en zichtbaar in de wijk. Er komen veel buurtbewoners met vragen, klachten en opmerkingen. Deze bespreken we met onze contacten, want we zijn geen onderdeel van de Gemeente Hengelo of van Welbions. Wel hechten we grote waarde aan de opmerkingen en vragen vanuit de wijk, want tenslotte willen we allemaal graag prettig en veilig wonen in de Hengelose Es en Hengelo.

Brug bouwen tussen het Weusthagbos en de HoutmaatOpruimen tuinen
Brug bouwen tussen het Weusthagbos en de HoutmaatOpruimen tuinen

Sloten onderhouden in het Weusthagbos
Sloten onderhouden in het Weusthagbos

Contactgegevens

van Alphenstraat 17 A
7556 JT Hengelo (o)

Telefoon: (074) 2420146

Algemeen:
info@hetgeerdink.nl
Ponygroepen:
ponygroepen@hetgeerdink.nl
www.hetgeerdink.nl
logo Instagram
volg ons op Instagram

 

 

Met VCA gecertificeerde medewerkers.

sbb erkend leerbedrijf

Xcellent Horse Insurance

Ge-Bo Customs